Finally , It's Over !

Assalamualaikum :)


Hooyahh !! Haha . Ok . Aku memang dah gembira sangat ni . Mwehehe . SPM abess ! Lepas ni no more spm . Eh , ade . Sijil Pergi Memandu . Ehek ! Ok memang sangat tak sangke yang aku dah bukan pelajar sekolah lagi . Wahh ! Pejam celik pejam celik , tup tup dah habis ? Eh , kejapnye ... Weee :)
Macam tu je ke ending nye ?? Haaaa .. takde nanges2 ? Peluk2? Cium ? Salam ? Then , cakap 'ok , aku takkan lupekan kenangan kite kawan ' or ' thanks to b my fren ' atau 'oh dear , i'll miss u like crazy'. Haha . Life must go on lah dear .Then , kitorang memang dah teruja tahap nak baling orang sebab gembire sangat abes paper last tuh . PQS . Babaii semua ! Ade yg siap bgi flying kiss je pulak tuhh dri kete . Haha . Tak sabar nak balek umah .. Peluk cket2 , hug n kiss then cakap ' aku sayang kau ketat2 tau . mmuuahh !' hehe . style lah tu . no need lah menangis teresak2 smpai nk kuar air mte darah peluk kwn smpi nk tcabut jntung . Bukan nak mati pung :) Kan ? Pastu nti arrange stu time jumpe balek . Gelak2 balek .. Pastu ckp yg nta hape2 balek .. Meaningless :) Huuuu ~~ Apsal aku ckp camni? Gila ? Hmm , ok sedih sebenanye .


Bukan senang nak lupe kenangan tu . Da lame kumpul bertahun2 then , nak buang semua kenangan tu bkn mcm nak campak je angrybird dri lastik pastu kene kat babi hijau then jerit hoorayy !! Susah. Mne nak cri kwn yg sme tak siap homework lagii . Mne nak cri kwn yg tolong backup bile ade warden buat sportcheck dorm , n mse tu enpon tga cas ats katil diorg tolong sorok ?? Mne nak cri kwn yg tolong copkan baris mse nak mkan sedangkan barisan pnjg mcm landasan ketapi , then kau sepatutnye kalau ikut angka giliran dok kat tepi pintu belakang ? Mne nak cri kwn yg sanggup tolong pinjamkan berus gigi walaupun korang tak gosok gigi seminggu ?
ha ?? Eh , ade ke kwn macam tu ?? haha . Ok tipuu . Tapi itulah die kawan . Lapar same2 sebab cikgu lepas lambat . Tido time kelas sampai teacher tgor 'hmm , hidayah open your eyes ' . then aku bangun dengan mate tkebil2 , diorg tolong urut tgn akuu . Sedih weyh :( Tapi itulah kawan . Hmm , da brape kali aku ulang ayat ni .


Lepas ni dah takde dah bace2 buku luar dewn same2 . Nak speed last minute b4 msok dewan then ckp ' weyh , yg ni mcm mne tak paham laa' dah takde . So , kenangan tu aku abadikan dalm blog n biar die TAK LAPUK DEK HUJAN TAK LEKANG DEK PANAS. Biarlah sekeping gamba ni jadi memori untuk aku bile aku usha blek .Hmm ,sumpahh nak nanges ni . Ok , now i need a shoulder to cry .



Ok .Ni kitorang tengah 'basuh' asrama . hehe . Jasa bakti kitorang yang terakhir . Untuk kemaslihatan generasi akn datang. So , tahun depan kalau tgok asrama bersih berkilat tu , kitorang lah tu punye keje. Kalau lah yee .Sedih , time ni semua gelak2 main air pili bomba. Weeee :) tapi lepas ni dah tak ade lagi semua tu . Main pili bomba sorang2 je laa . Memang seronok .



Jamuan perpisahan kitorang . Huuuu ~~ Bakar jagung same2 . Potong kek same2 . makan same2 . Tapi itulah yang terakhir . Lepas ni takde lagi bakar ayam , ikan , jagung , hotdog , kerang same2 lagi dahh . Semua buat sorang2 . Korang , ingat lagi tak ? Malam ni lah kite borak same2 . Kipas ayam same2 sampai asap masuk mate . Pastu mate pedih sampai jadi merah mcm baru lepas nanges . Semua tu pengorbanan kite kan supaye kwn2 len dpt makan bbq malam tuh , Tak kisah la mate pedih ke , tudung bau asap ke , asalkan malam tu makanan abes . Ingat tak ?? Kite ketawa malam tu . Rupenye esok dah berpisah . Huuu ~~~ Ok , air mate dah sebaldi .


Ok friends . Now u know what ? U're torturing me . Please , i'm begging . Here we start . And here we end . Best memory ever .


3 JANUARI 2007-13 DISEMBER 2011


Disini bermulanya pertemuan yang terakhir,

Kehilangan amat terasa di hati,

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir,

ku terima , perpisahan ini .


Dulu kita satu jiwa , satu impian,

susah dan senang kita bersama

namun itu semua hanya sementara

hanya lagu yang menjadi ingatan

hanya lagu yang menjadi kenangan

seandainya masa itu kembali semula

inginku miliki lebih darimu

5 budak sedang membebel:

! AYIES ZAIMA ! said...

dayah, jangan buat aku nangis depan lappy ni sengsorang !!! serius tak sangke kite dah pisah .waaaaaaaaaaaa

Ika Suhaimi said...

sengal la kau . buat aku touching doh . haha

cAhayA Le$tArY said...

memang itu pung tujuannye . heee :)

zaty said...

sekolah mana ni dik?goodluck utk result spm nnti ya..zaman sekolah mmg best.trust me you'll miss it! :)

cAhayA Le$tArY said...

Smka Simpang Lima kak . Akak semsra en ? hebadd !