Girls please behave yourself !

Selamat tahun baru :)


Aku baru balek dari ziarah blog pakwe . Zahiril Adzim . :)) Ha nampak takk menipuunye ?? So , bile namenye blogwalking tu mestilah aku akan bace mentelaah entry die satu persatu . Aku memang macam tu .

Aku happy bace entry die . Then dari situ aku dapat idea nak tulis entry . Ha , aku curi sikitlah idea die maknanya kan . Eh , tapi ni bukan COPYCAT tau . Jujur okayy . Dont label me that . I just take that as a point.

Perempuan.

Entry aku kali ni . Entry die jugakk . Lagi sekali aku cakapp this not COPY N PASTE . Control your action be4 u wanna say this note is the same one . Totally different.


PEREMPUAN ITU INDAH



------> Ni nak bagitau aku ni dah rase mcm takda muka dah ni . Aku tak tau muka aku pi mana . Aku maluu . Pasal apa ?? Pasal akuu ni perempuan . Ape kaitannya perempuan nan maluu ? Eh , sori  it must be  a big relationship okayy .  Perempuan selalu dikaitkan dengan dosa . Why ? Kau perempuan ? So , kau tahu . Kau lelaki . Hmm , lagilah kau tahu .

Aku memang kaki on9 . Ha tengok . Apa jadahnya promote kat org ? Haa , takpa . Dengar dulu . Aku on9 . Tiap2 hari . Kalau rajin . Bukak notification . Ok dah bosan pahtu aku pun belek home usha news feed nak ilangkan bosann . Best jugakk kan tgok news feed ni . T_T

Kalau dalam seminggu aku on9 7 kali , so adelah dalam 3 ,4 kali tu aku akn trnmpak news feed mcm ni :
* Mm ,, saya tak cantik macam awak . Tapi saya suka jadi diri saya . Ha lepastu bawah tu pung ade sebiji gmba PEREMPUAN aku ulang PEREMPUAN okayy buat muka duckface like 'aww , akulah gadis paling seksi dalam dunia ni '. Cett , tapi ayat kau macam kau sedar yg kau tu hodoh .

*New pic. Suka ? Komen jee . Tak . Blah .  Eh ha , yg ni stok ayat konon kau nak ckp yg kau tak kesah la kalau org tgok gmba kau then ckp ' eeuuuww ! what the girl . So pfft ..' So , kau pun suruh sape yg tak suke tu blah dri fb kau . Cett , padahal kau sakit hati kan ?


*Kenapa kau buat aku mcm ni ? Apa salah akuu ?  Kau mainkan akuu ? Ok then , aku benci kau .
Haih ade tak laki yg nak tulih kat status mende mcm ni ?? Pena nmpak ? Satu dlm seribu . So , tau ? Aku cakap pasal perempuan . Suka sangat buat status yg nak bagitau satu dunia kau tu jiwa kacau . Eh , watlek laa ! Laki tu ketawa ja baca kau punye status berdekah2 die gelak . Tak maluu ?

*Photoshoot . Eh ha , yg ni lagi satu .Penyakit berjangkit . Dah mcm artis dah kau ni siap ade album photoshoot segala bagai . Eh dlm seminggu berapa kali photoshoot kau ?? 4 5 kali ade takk ?  Haa then kau pose kepit sane sini , buat mulut muncung what ? Nak bagi lelaki naik syahwat ka ? Hailaa ,, pastu laki tengok gambaq hang beliak biji mata tgok tutt hang . Eh suka ? Sianlahh suami awak tu nanti .. Dapat yg basi . Ha ye lah org dah tengok kan ?

Ha nah ! Aku  bagi tgok besar sikit . Nampak ? Ha ni banyak lagi sebenanye . Ha nak tengok banyak lagi kat fesbuk tu . Ni kutip je . Ha tengok , sikit punye baek ahh pose die kan ? Ape jantina ? Lelaki ? Perempuan ? Hai korang pon tau kan . Eh maluunya akuu . Hamboihh terangsang lelaki tengok gmbaq hang ni laa . Ishh , mana pegi maruah ? Harga diri ? Campak mana ? Tepi jalan ? Janganlaa ..

# Janganlah kamu wahai anak perempuan memberikan dosa kepada kedua ibubapamu dengan aurat yang kamu perlihatkan kepada ajnabi . Sesungguhnya auratmu adalah harga diri .

Kesiann nya kat mak bapak kita yg dah bela kita dari kecik . Cukuplah . Jangan dah bagi dosa kat depa lagii.

Kepada semua yang bergelar PEREMPUAN , ingat peliharalah maruah anda seperti anda menjaga sebutir permata di dalam bekas yang rapi .

Cukup sekadar peringatan dari HAWA kepada HAWA . Sekian .

3 budak sedang membebel:

Aida laa . said...

I'm agree with u ~ hee . jge la maruah sebaiknya untuk dri sndri , suami , n mase depan ~ hihi ;))

cAhayA Le$tArY said...

mm , kan kan ? haha tq sebab komen . (:

JungRara said...

best entry ni...jadi ingatan bersama :)